Semledagen..

 
 
.... är det idag, det äts en hel bassäng med grädde sägs det :))
Nja, jag hoppar nog semla idag, smaskade i mig godsaker i lör-sön så det räcker tills Kärleken fyller år om drygt 3 veckor..
Vårat kondis här i stan har 3 olika storlekar på semlorna, en mini-mellan-stor..
Minivarianten är precis lagom när man e sugen på nåt litet gott men dom var redan slut.
Har ätit en mellansemla i år med en god vän men en stor får jag inte i mig, för mycket grädde helt enkelt.
Hua...
 
Å jag drog ju iväg på en långrunda idag tidig förmiddag, 7 km på en timme.
Brände 436 kcal på det :))
Nu har jag installerat Runkeeper i min telefon.
Första gången jag använde den höll jag på å få tokspelet.
En "kärring" gapade var 500 m om avstånd o snittid per km.
Blev extremt stressad av det :(
Men träffade ju kära kusin i sön o han e ju superfit sportfanatiker, han e långdistanslöpare.
Ett vanligt motionspass e sådär 2-3 MIL för honom..
Dåre.... :))
 
Nåväl, han upplyste mig om att man kunde stänga av rösten så jag pillade lite på inställningar o se på tusan, idag fick jag tyst på kärringen :))
Är egentligen bara intresserad av hur långt det är, snitttid på km o dyl är jag inte intresserad av.
Hem å äta en lätt frukost o iväg till gymmet för lite axlar-armar.
Alltså........fasen så svag jag är ftf i armarna, spec vä..
Känns som om 5 kg väger 15 i vä armen.. :(
Men det är bara å nöta på...
 
Ett nytt program såg dagens ljus igår på tv4, "Vardagspuls", i stil med "Go'kväll" i statskanalen.
Varannan vecka ska Kristin Kaspersen leda det o varannan vecka Agnetha Sjödin.
Hälsa, kost o lite annat..
Ja, jooo... men kom med nå nytt också...
Igår var det träning, dom propagerade för att få in vardagsmotion, ta trapporna, utnyttja naturen, bla, bla, bla..
Jo, det är väl bra men det är 20 år sen dom började propagera för det.
KOM MED NÅT NYTT !!!
 
Ska äta en lunchmacka strax av surdeg.
På den lägger jag mager philadelphiaost, skinka, tomatskivor o ½ avokado toppad med lite citronpeppar.
Senare idag ska jag göra italienska piroger, nu kittlar det i baklusten igen, har inte bakat sen sonen fylld för snart 1 mån sen.
 
 

 
 
Piroger 6 st:
25 gr jäst
2½ dl vatten
2 msk rapsolja
½ tsk salt
4 dl dinkelsikt
2-3 dl vetemjöl.
 
Smula jästen, ljumma vattnet o häll över o låt lösa sig.
Tillsätt oljan, salt*, dinkelsikt o vetemjöl till en smidig deg.
*saltet har man i mjölet, häller man det direkt i kan man döda jästsvampen.
Låt jäsa ca 2 tim.
 
Stjälp upp på bakbord, knåda samman lätt, dela i 6 bitar.
Kvala ut varje del till en rund kaka o lägg på valfri fyllning.
 
För italiensk variant gör jag följande:
Mozarella, riven
Strimlad pepparsalami
(Pärson's är suveränt god till det)
Strimlade soltorkade tomater
Halverade gröna oliver med pimento
Lite pesto att klicka över..
 
Vik ihop till en halvmåne, lägg på plåt o låt jäsa ca 30 min.
Grädda i 250C ca 12-15 min.
Servera med grönsallad elr pizzasallad.
 



Nu blir det ju 25 gr jäst över, jag gör nog släta, små osötade vetebullar av det.
Goda som dom är elr att göra egna semlor på om man vill..
Får se om valparna dyker upp i veckan o vill ha mammas semlor :))
Å se på tusan, har jag inte lyckats knåpa ihop en matlista för veckan :))
3 år sen sist nästan...
 
Veckans matlista:
Mån- Fylld pasta, babyspenat, bacon, cocktailtomater mm
Tis: Italienska piroger, sallad
Ons- Torksbiffar, pot.mos, broccoli, calamaris.
Tors: Kroppkakor a la Eva's i Salomonstorp
Fre: Ugnskokt regnbågsforell alt kokt lax, pot, kall pepparrotsås, grönsaker.
Lör: Kött?, ugnsrostade rotsaker, chilibeasås.
Sön: Ost å skinkpaj, sallad.
 
HA EN BRA DAG !!!
 


Kommentarer

  1. Vi hade på runkeeper när vi var ute på havet, för skoj skull. Maken satte den på rodd, hahahaha
    ha de Fia

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg