The perfect..

... housewife is back on track =))

Ledig dag??
Någon??
Nope....

Vaknade kl 4.20 idag..
På SOFFAN !! :(
Någon osynlig,  inneboende sambo-särbo-varelseavannatslag hade iaf stängt av tv'n... =))
Drog en filt över mig o skulle fortsätta sova men icke det gick..
Upp o plockade ner muffinsen jag bakade igår o hackade mörk choklad till muslin jag gjorde o förpackade det.
La mig på soffan o småslumrade men tröttnade vid halv 8 tiden så då klev jag upp.

Plockade upp 1 kg rådjursfärs i förrgår som jag gjort 24 st biffar av, steker de sista nu.
Sen e det bara en GIGANTISK disk kvar.. :(

Pappa har varit här o hjälpt mig ta bort fronten på badkaret för det rann så sakta..
Uuuuuäääääääääk.........
Men nu är det gjort...
Ska städa av golven, mina sängkläder är urplockade, ska ner o piska täcket.
Försöka tvätta en maskin tvätt om det är ledigt där nere.

När jag är klar så tar jag helg tills mån morgon...
Jodå, jag ska jobba men utöver det ska jag icke göra ett skit mer än det som är roligt.
Dans bl a...

Per-Håkans spelar i Jiver's lokaler på fre kväll i Växjö.
(Dansklubb i Växjö..)
Ringde danskompis H igår, vi ska se hur vi kan pussla ihop det annars kör jag själv för det vill jag icke missa.
Dans imorrn kväll i Dädesjö, 8-9 mil utanför Kalmar, Kindbergs spelar men jag är inte så överdrivet förtjust i att dansa utomhus denna årstiden. 
Man blir dyngsvett i kombo med kalla kvällar.
Svårt med klädval som funkar.

Rostade ju müsli igår..



Superdupergod, lyxig müsli..

7 dl havregryn
7 dl rågflingor el sportgryn
2 dl cocos
1dl pumpakärnor
1½ dl havrekärnor
1 dl krossade linfrön
½ dl råsocker
1 dl mandel, hackad
1 dl hasselnötter, hackade

Blanda allt i en stor bunke, ca 3 L.

Skaka ihop:
2½ dl vatten
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1-2 msk vaniljsocker

Häll detta över grynblandningen o rör om så det fördelas jämnt.
Går lättast med skaftet av en träsked.
Häll ut på djup långpanna o rosta i ca 35 min i 225C.
Rör om var 5e min så det blir jämnt rostat.

När det svalnat så tillsätter du valfri torkad frukt o för extra lyx så småflisar jag mörk, god choklad.
Hur mycket är ju upp till var o en..
Jag använder Odense 55%, tycker den är den godaste chokladen till bakning.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hade ju 3 väl mogna bananer i skafferiet som jag vill ta tillvara så jag googlade fram ett syndigt gott recept på banan-å-chokladmuffins..


Banan-å-chokladmuffins ca 15 st:

3 ägg
2 dl socker
 3 välmogna bananer
50 gr smör el flyt.margarin
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 nävar mörk, hackad choklad

Vispa ägg o socker pösigt.
Mosa bananerna, gärna med några droppar citronsaft för då blir dom inte så mörka.
Blanda mjöl, bakpulver o bikarbonat.
Rör ner smälta smöret, bananerna o mjölblandningen i äggsmeten till en slät smet.
Vänd ner den hackade chokladen.
Häll i stora am.muffinsformar i muffinsform så håller de formen när de gräddas.
Grädda i ca 12-15 min i 200C.

Syyyyyyyyndigt goda =))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nu har jag inte tid å sitta här mer...
Har ett smärre kaos runt mig så jag får börja röja..

Bjuder på Per-Håkans i en gammal, underbar 70 talsklassiker.. =))
"Där näckrosen blommar.." 
Med Björn's (trummisen.) varma, underbara röst.. =))



HA EN BRA DAG !!

Kommentarer

  1. Jag har faktiskt också arbetat mig igenom nästan hela disken. Fy helvete. Men med musik på så är det rätt bra ångestmotarjobb.

    SvaraRadera
  2. Åh örhängena var superfina!
    Ja fy bubblan för att rensa under badkar och i dess avlopp

    Kram

    SvaraRadera
  3. Du e så duktig!
    Önskar jag var hälften så huslig som du är!:)

    Å tack för att du lägger ut dina goa recept!

    Kram!
    //Karin

    SvaraRadera
  4. Du e så duktig!
    Önskar jag var hälften så huslig som du är!:)

    Å tack för att du lägger ut dina goa recept!

    Kram!
    //Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg