Tisdag......





....... har det blivit i påskveckan.....
Kallas för vita tisdagen, nån direkt förklaring till det kan jag inte finna.
Ett vidunderligt väder denna dag, strålande sol å blå himmel men väldans blåsigt.
Förmiddagen var trög men jag har börjat skriva inköpslista för morgondagen när jag ändå ska in till stan å börjat lägga ner lite torra matvaror.
Jag-vi har ett rikt utbud av matvaror här hemma så det är onödigt att köpa när jag kommer hem på torsdag.

Det blir sambon, jag å lill-loppan till påsk, sonen ska dra iväg till nån sommarstuga med ett gäng kompisar.
Jag får förbereda å lämna ner mat till mina föräldrar, vi ska inte umgås så mycket under rådande omständigheter.
Men det ska bli skönt att kom "hemhem", hem till det som mitt s a s.
Lägga på balkongmattan, fixa å dona lite, bara ha det skönt.
Plocka i ordning våra cyklar om vädret tillåter det, det verkar bli rätt kyligt av prognoserna att döma.
Ut å nöjescykla lite, det är så skönt att bara rulla runt lite i stan å dess omgivning.

Vid 1 tiden drog jag ut på en rask promenad, kroppen ville inte hänga med idag så det blev 4 km, idag är ingen bra dag.
Men allt är bättre än inget.......
Sjukt ont i mina armar, främst underarmar, övre ryggparti, ländrygg, nedre delen av benen.
Jag har inte en aning om varför å jag har slutat grunna på det, det orkar man inte efter ett tag.
Men får hoppas det är en bättre dag imorrn....
Idag gick det inte att sitta i solen på altanen, det blåste för mycket men jag fick ju 45 min ute i solen på dagens runda.
Tänkte bjuda på 2 smarriga röror till påsk:


Gubbröra:

2 något mindre kokta potatisar
2 hårdkokta ägg
1/4-½ gul lök, finhackad
200 gr matjessill
1 dl turk.yoghurt
2-3 msk majonnäs
dill-rom-salt-peppar
ev lite sillspad

Skär potatisen i små, fina tärningar.
Hacka äggen å löken å skär matjessillen fint..
Rör samman turk.yoghurt, majonnäs, dill.
Smaka av med röd stenbitsrom, dill, salt å peppar.
För lite extra smak kan man hälla i lite sillspad men det får inte bli för blött.
Blanda varsamt ner potatis, ägg, sill å lök så det inte mosas å 
låt stå att smaken ska sätta sig.
Servera gärna på danskt rågbröd med salladsblad, gubbröra, toppa med en 
skiva gravad-kallrökt lax el för extra lyx, Kalix löjrom.
Forellrom är ett utmärkt å betydligt mer prisvärt alternativ. 

Laxröra:
300 gr varmrökt lax
½-1 dl turk.yoghurt
½ finhackad rödlök
2-3 msk majonnäs
1-2 tsk pressad citron
Salt-sv.papper

Plocka isär laxen.
Blanda till röran å smaka av.
Rör ner laxen, gott att låta lite bitar vara kvar.
Servera till danskt rågbröd eller hembakat bröd.

Imorrn får ni recept på finaste Påsktårtan😊
HA EN BRA KVÄLL !!

Kommentarer

Populära inlägg