Ibland så...



... går det undan.. =))
Skickade ansökan till ett jobb i ons, han hade ringt mig tidigt igår förmiddag när jag var på gymmet.
Ville träffa mig kl 14 igår så jag åkte dit.
Innan jag ens hunnit hem hade han ringt både af o mig en gg till.. =))
Sen hade af oxå ringt mig o det tar mig knappa 20 min att åka därifrån =)

Af skulle ta beslut idag om jag får praktikplats en månad så kanske jobbet är mitt..
Rent krasst kan man säga att han slipper betala för upplärning men så är det, det är ju inget att hymla med.
Läget är så för oss arbetslösa idag..
Men så kul att bara få jobba med det man tycker är roligt =))

Får se om dom hinner höra av sig idag.
Å jag får syssla med det jag tycker är roligast, MAT !!
Mat, mat, maaaaaaaaaaaaaat !!!
Blir nog mycket kallskänk isf men även att kocka o stå i färskvarudisken.

Sen satte jag igång å baka när jag kom tillbaka hem.
Lantbröd, apelsin-kardemummaskorpor, nötkaka a la Per Morberg o Belgiska våfflor.
Tyvärr blev dom inte riktig bra.. :(
Platta o kompakta...
Har gjort dom förut o fått dom fluffiga o fina, tror det blev lite mycket smör i dom.
Det är konditor Johan Sörbergs recept jag har men nästa gg ska jag testa Leila L's recept med jäst i ist.

Skorporna jag bakade är egt Leila's saffransskorpor till jul men jag bytte ut saffranet mot kardemumma ist.
Skulle haft kardemummakärnor men hade inga så det fick duga med malen kardemumma.
Nystötta kardemummakärnor ger ju så mycket mer smak än färdigmalen.

Hämtade upp en Tuppjucksburk fr förrådet igår, märkt Välling...
Då vet man att det är längesen man använde den sist =))
Yngsta barnet tillika sonen e TRETTON ÅR !!


Har ett möte kl 10 -11, sen ska jag sätta en baguettedeg som ska jäsa i 5 timmar.
Har varit sååå sugen på dom länge nu =)
Under tiden blir det besök på gymmet o lite vila innan det är dags att baka ut dom.
Middag idag blir ungsrostade rotsaker o kotlett m bbq-sås..
Så smarrigt är det !!

Nötkaka a la Per Morberg:

3 ägg
2 dl socker
drygt 1 dl hasselnötter, malda
100 gr smält smör
2 dl vetemjöl.

Vispa ägg o socker, rör ner de malda nötterna , smälta smöret o vetemjölet.
Häll i avlång, smord form o grädda i 200C ca 35 min.
Servera som den är el med vispad grädde o fruktsallad el tinade frysta bär t ex jordgubbar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apelsin o kardemummaskorpor:

100 gr smör
2 tsk kardemummakärnor, stötes i mortel..
2 ägg
Skal av 2 apelsiner
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl socker
2 dl skalad pistagemandel
(jag tog vanlig, skållad mandel..)

Smält smöret o låt svalna lite..
Häll det över äggen o rör ihop.
Riv apelsinskalet fint o tillsätt det.
Blanda alla torra ingredienser o rör ner med mandel.
Forma till 3 längder, lägg på bakplåtspapper.
Grädda i 175C ca 20 min.
Sänk till 125C, skär längderna i sneda bitar o låt eftertorka tills dom känns helt torra ca 40 min.
Vänd gärna på bitarna ef halva tiden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HA EN SKÖN FREDAG !!!

Kommentarer

  1. Ha en fin fredag du med :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jobb är jobb, som sagt. Det kommer att bli lysande :-)

    SvaraRadera
  3. Suveränt med jobb. Det är du verkligen värd!!👍

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg