Söndag middag..

... har det blivit...
Gårdagen spenderades hemma i väntan på att gå till Crazy Heaven..
Jag tittade INTE på Mello-skiten iaf...
Räckte att följa det via fb..

Träffade ett par bejjbs fr gymmet så vi snackade bort 1½ timme, sen återvände jag hem.
Invigde mina nya daaaarlings~~~
Aaaah, sicka partydojjor =))
Kul att få vara en-å-åtti lång.. =))
Synd bara att man inte är det på naturlig väg.. :(

Tog fram mina mörka superduperskinny jeans igår o dom satt som en smäck !!
Säkert 1½ år sen jag hade dom =))
Härlig känsla !!

Dagen startade på gymmet, pulsgång o ett riktigt bra pass med armar-axlar-bröst.
En snabbis till affären för att komplettera o hem för en snabbdusch o lunch.
Idag blev det äggröra o bovetebulle.
Ack så smarrigt !!

Det är 17 olika väderlekar idag, sol, snöstorm o mulet om vartannat..
Å rasande så isandes kallt...
Så jag sticker nog inte näsan utanför dörren mer idag..

Har gjort färdig min müsli jag påbörjade igår, jag hade varken hasselnötter el torkad frukt hemma.
Nu blev ju inte hasselnötterna rostade denna gg men det överlever jag säkert..


Müsli:
7 dl havregryn
7 dl rågflingor
2 dl cocosflingor
1 dl pumpakärnor
1½ dl havrekärnor
1 dl krossade linfrön
2 dl råsocker*
1 dl mandel hackad
1 dl hasselnötter hackade

Blanda allt i en stor bunke.

1½ dl vatten*
1½ dl olja*
½ tsk salt
1 tsk-1 msk vaniljsocker 
beroende på hur mycket smak man vill ha..

Skaka samman vätskan, salt o vaniljsocker o häll över grynblandningen.
Rör med skaftet av en träsked så fukten blir jämt fördelat, akta så det ej klumpar sig.
Häll upp på stor djup bakplåt o rosta i 225C ca 30 min.
Vänd runt i grynen var 5e minut för jämn rostning.

Förklaring till * markering:
Jag tar ½ dl råsocker för kaloriernas skull..
Jag tar ½ dl olja o 2½ dl vatten, oxå för kaloriernas skull.

För lyxig müsli så tillsätter jag en påse torkad frukt, idag köpte jag "Berry & fruit mix" fr Sun Maid.



För ytterligare lite lyx så flisade jag lite mörk choklad o strödde över.
Blir nog supersmarrig frukost imorrn !!

Visst, lite socker tillkommer i frukten o i chokladen men det är inga större mängder per portion med tanke på hur mycket müsli man får av denna satsen.
Men det går ju givetvis att utesluta..

Gjorde ju även piroger igår:
Deg:
25 gr jäst
2½ dl vatten 37C
2 msk rapsolja
1 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl.
Häll vattnet över jästen o låt lösa sig. 
Tillsätt resten av ingredienserna o mjöl till en smidig deg, låt jäsa minst 1 timme.
Dela i 6 delar o baka ut till piroger.
Jag fyllde med skinka, ost, soltorkade tomater o jalapenos igår.
Låt jäsa i ca 25-30 min o baka i 225C ca 15 min.

Så makalöst gott med en kall öl 2.8%..



Nu ska jag lägga mig på min spikmatta en stund o läsa nya "I Form" jag köpte på ICA..

HA EN SKÖN SÖNDAG !!

Kommentarer

  1. Låter som en skön söndag du! Och en trevlig lördag! Härligt också att känna att man liksom passar i favvojeansen igen.. Här är lika obehagligt väder: iiiisande kall vind i stormstyrka, liiite, liite snö och strålande (?) sol..

    Ha en fin ny vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Underbart när man kommer i sina favoritjeans igen, bra jobbat. Låter som du haft en toppenhelg. Ha nu en bra start på veckan. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg