Mors Dag...

..... är det idag!!
Dock blir det inget firande för jag jobbar med andra Mors Dagsfiranden.
Vi har en Mors Dagsmeny på jobbet idag, vi har förberett ca 100 prt. Det är vad som brukar komma ung.

Förrätt:
Kavring m gubbröra
Huvudrätt:
Inkokt lax med pot , sås o sallad
Dessert:
Rabarberpaj m vaniljsås

Allt för den facila summan 150 kr, dryck tillkommer.
Välkomna in!!

Mamma fick sin Mors Dagspresent i kombination med födelsedagspresenten i tors.
Vi el rättare sagt de, kommer upp nästa lör till mig o äter, då kan jag äta med dom samtidigt på min rast. Då är syrran + gubbe o alla barnen samlade oxå.

Mors Dags-protokoll för familjen anno 1920 då det var nyheten att det skulle firas så utgavs ett protokoll för Far o barnen hur det skulle firas:

  1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
  2. Mor hälsas på morgonen med sång av barnen.
  3. Hon bjudes före uppstigandet på godt kaffe och bröd, beredt av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
  4. Hon beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
  5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp, utantill och ur detta häfte, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig för Mors förlåtelse för all ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
  6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahållits på Mors dag.


Lite noteringar om helgens tv:

Anton o Molly gick till final i Lets Dance som väntat. Dock hoppas jag innerligt att Anton vinner då jag tycker Molly uppträder väldigt omoget ibl. Förvisso är hon bara 17 år men det behöver man inte visa i tv...

Sverige tog hem ESC, jätteroligt o jag gläds med alla!!!
Dock fattar jag nada av låten, finns i mina ögon varken melodi en vettig text i den, jag hör inte ens vad hon sjunger.. :(
Min favvo genom våra segrar är förutom Waterloo då den är klassisk o 1a gg vi vann, Charlotte -99. En underbar låt som blev 10 ggr bättre på engelska vilket inte alltid är fallet.
man blir lycklig bara av att lyssna på den...

Men det var på den gamla goda tiden då det skulle vara schlagerstuk på låtarna o det gick hem. (Jag är inte schlagerfreak, i många o mycket är det för bedrövligt men just den låten är kanon!!) Idag passade uppenbarligen Sverige öststatländer för de är ju i majoritet till antalet

Kolla på nätet häromdagen o såg några fina sommarklänningar som jag funderar på att beställa hem, Mors Dagspresent till mig själv.
När jag ska ha dom vet jag inte men jag kan ju titta på dom... :(

Jobbade 10-20.15 igår, idag blir det 10-19 ung. Så nu är det dags för frukost, både för mig o lilla Hjärtat, morgonkiss i parken för henne o sen göra sig i ordning för jobb hela Mors dag.

HA EN BRA MORS DAG!!

Kommentarer

  1. Tack. Jag är långt bort ifrån min mor så jag kommer inte kunna fira henne. Kram

    SvaraRadera
  2. Här var jag vaken och uppe tre timmat före resten av familjen, så det var nästan dags för lunch för mig när de åt frukost... Men sen har de skött sig, jag behöver inte göra något och de följde med mig på en vårmarknad utan att beklaga sig... Jag hade tänkt göra rabarberpaj, men det är för varmt, jag håller mig till vår svala källare i stället... Hoppas jobbandet gick bra i dag!

    SvaraRadera
  3. Vi hade en mysig Mors Dag, man tänker ju inte på dem som jobbar *knasigt* nästan förutsätter att dagen är Fri ;-).... ser ut som ni serverade en jättegod meny, jag hade turen att bli utbjuden på Mors Dags middag så det var lite mysigt! kram och hoppas dagen idag blev fin och bra med mera sömn

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg